Exodus s deťmi

Popolcovou stredou vchádzame do pôstneho obdobia. Preto vyzývame všetky deti farnosti, zvlášť prvoprijimajúce, aby sa pripojili k pôstnej výzve „EXODUS s deťmi- Cesta do Jeruzalema.“

Počas celého pôstu sú pre Vás deti, pripravené výzvy (úlohy), pri ktorých si potrénujete pevnú vôľu, trpezlivosť, dobrotu srdca a precvičíte aj telo. Plán ako na to, nájdete na stránke farnosti. Na konci na Vás bude čakať prekvapenie…  

Pokyny k výzve EXODUS s deťmi – S Ježišom do Jeruzalema
Popolcovou stredou vchádzame do pôstneho obdobia. Je to čas akejsi posilňovne pre naše srdcia. Intenzívnym tréningom si ich pripravíme na krásne sviatky Veľkej noci – Kristovho zmŕtvychvstania. Pripájame sa preto k pôstnej výzve „EXODUS s deťmi – S Ježišom do Jeruzalema“. Ide o výzvu, ktorá každý týždeň pôstu je zameraná na posilnenie a precvičenie nášho srdca, odhodlania, usilovnosti, ale i tela a jeho zmyslov, ktorými konáme, vnímame, pracujeme.
Ako na to?
– Vždy, keď chceme niečo dosiahnuť, potrebujeme na to plán. Aj k tejto ceste (exode) potrebujeme plán. Preto si vytlač súbor „EXODUS s deťmi – S Ježišom do Jeruzalema“ (klinkni sem na stiahnutie vo fromáte pdf). Do neho si budeš značiť svoje úspešné splnenie úloh.
– Na vytlačenom pláne nájdeš podľa jednotlivých týždňov pôstu kartičky s výzvami. Na každej kartičke je 6 úloh (výziev), ktoré môžeš v ľubovoľnom poradí v daný týždeň splniť. Ak sa Ti výzvu podarí zdolať, zaškrtni si k danej výzve políčko „SPLNENÉ“.

– Okrem úloh je na kartičke v jej spodnej časti aj modlitba na daný týždeň, ktorú sa treba každý deň pomodliť.

– Na našej ceste do Jeruzalema nás bude posilňovať aj modlitba ruženca a krížovej cesty. Táto výzva platí pre každý týždeň pôstu. A preto ak splníš výzvu modlitby celého ruženca (modrá farba) alebo celej krížovej cesty (červená farba), vymaľuj príslušnou farbou číslo týždňa. Ak sa ich pomodlíš obe (si fakt borec), vymaľuj políčko na polovicu oboma farbami.

– So zdolávaním výziev začíname pondelkom (22.2.2021). Úplne poslednou výzvou (6. týždeň) je pôst od mäsa a sladkostí, túto výzvu si nechaj na Veľký piatok (2.4.2021), kedy sa náš pôstny tréning končí.

– Pri vypĺňaní splnených výziev buď čestný, inak by táto výzva nemala zmysel.

– Foto so splnenými výzvami za daný týždeň pošli na mail deti.farlip@gmail.com

Môžeš nám aj napísať, ako sa Ti darilo, čo bolo pre teba ťažké a naopak čo ľahké. Z ktorej zdolanej výzvy si mal najväčšiu radosť a ak chceš, pošli aj fotku ako úlohu plníš.
Dúfam, že sa Ti táto výzva páči a spolu si posilníme svoje srdcia. Jej hlavným cieľom je prísť bližšie k nášmu nebeskému Otcovi modlitbou, pôstom, vnútorným premáhaním sa a víťazstvom nad sebou samým. Na konci Ťa však čaká aj odmena v podobe malého prekvapenia 🙂