List rektora na Nedeľu Katolíckej univerzity 29. januára 2023

Štúdium na  Katolíckej univerzite v Ružomberku nie je prechádzka ružovou záhradou. Toto nie sú naše slová, ale pochádzajú od našich študentov. Naposledy od absolventky manažmentu Martiny Pulmanovej, ktorá v roku 2022 zvíťazila v Národnej cene za kvalitu a spoločenskú zodpovednosť v kategórii najlepšia diplomová práca.

Martina spomína: „Štúdium na KU mi dalo do života veľa. Formovalo ma to pre svet, čo ma čakal tam „vonku“. Až teraz spätne si uvedomujem, čo všetko som sa naučila. V prvom rade mi to dalo veľmi veľa vedomostí a teoretických poznatkov, ktoré sa snažím každodenne prepájať s mojou prácou. No podstatné je, že som sa naučila byť trpezlivá, odvážna, pokorná, empatická a dobrosrdečná. Naučila som sa vychádzať zo svojej komfortnej zóny, neustále hľadať zmeny, a tak sa malými krokmi posúvať vpred. Pamätám sa, ako pedagógovia neustále kládli dôraz na úctu, pokoru, rešpekt a rodinnú atmosféru. Myslím si, že práve toto sú prednosti alma mater, ktorými sa Katolícka univerzita líši od ostatných.“

Počuť takéto slová od našej absolventky je našou najlepšou vizitkou. Katolícka univerzita v Ružomberku ponúka kvalitné vzdelanie a pestrý študentský život v srdci Slovenska. Svojím poslaním formovať nielen mysle, ale aj srdcia mladých, je unikátna. Prijmite naše pozvanie pridať sa k nám a vykročiť na cestu ľudského a odborného dozrievania.  

Jaroslav Demko

rektor KU v Ružomberku